Bijna thuis

22 oktober 2025 - Hardenberg, Nederland

Na het ontbijt afscheid genomen van de mensen van welkom op mijn oprit, zij waren de laatste slaapplek van onze vakantie. We rijden richting strand want ook Boda heeft vakantie en zij heeft het echt zwaar gehad als we aan het rijden waren. Boda vind het echt helemaal niks, zit de hele tijd te hijgen en wil alleen maar Ons Kampertje zo dra we haar losmaken. Sus even langs het strand en de hondendijk dit vind ze helemaal geweldig. Helaas waren er nagenoeg geen honden op het strand of de dijk en een doordeweekse dag en het weer werkt denk ik ook niet mee. Na deze wandeling zet onze Navi Girl de weg naar Hardenberg op het scherm. Het is druk meerdere files en slecht weer, zoveel regen hebben we de hele vakantie niet gehad. IMG_6679F837D217-B718-4E0D-9802-A73CF60FB652-21192-00002C926034D360IMG_6684IMG_6686IMG_6695IMG_6697

Onderweg door Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk en België valt op dat in al die landen nog de praatpalen staan, er nog heelveel motorrijders op de weg zijn, dat de Italianen maling hebben aan verkeersregels, Frankrijk en Italië heel erg mooi zijn en heelveel kerken hebben. Er in Duitsland, Italië en Frankrijk de huizen hoofdzakelijk verwarmd worden met hout en olie. Dat Nederland het duurst is met de brandstof. Wij  het beste wegennet hebben.

Het was een mooie reis, veel gewandeld 130km. Gereden 5776 kilometers. Aan diesel 384,23 Liter is €596,09, op 12 plekken gratis gestaan en 8 plekken betaald.
Morgen doen we de afsluiter van de vakantie.