Bootjes kijken

16 september 2024 - Tain, Verenigd Koninkrijk

16 September,

Na het ontbijtje en de afwas gedaan dan check check dubbel check of alles dicht zit. Gerard start te motor en we gaan weer op pad. Eerst nog even naar Duffus Castle, je kan hier van de ene ruïne naar de andere rijden zoveel zijn er en ze zijn allemaal prachtig. Dit kasteel is in 1150 gebouw en in eerste instantie van hout. Waarschijnlijk rond 1305 is het herbouwd van steen. Gerard moet uit geintjes uithalen en deze keer in het latrine. Hier vandaan gaan we richting onze nieuwe CP. We komen weer langs de varkens 🐖 🐖 en ik dacht gisteren dit is groot het is echt mega groot aan blijde kanten van de weg. Ook passeren we de vliegbasis waar net 4 jets de lucht in zijn gegaan. Wat maken die dingen een kabaal maar de Schotten klagen niet over lawaaioverlast ze halen hun schouders op met het is niet anders. De vliegbasis is ook groot en heeft eigen school en zorgcentrum, de mensen wonen hier. Dit geld ook voor het militaire basis wat we later tegenkomen.

Van de week hebben we ook nog even bij de plaatselijke makelaar gekeken, de huizen hier zijn niet duur. Ook nu weer kom je er achter dat in Nederland alles extreem duur word gemaakt. Je kan hier een heel leuk huis kopen rond de £130.00.

We tuffen verder de landerijen met de gele vlakken en de groene weides gaan echt niet vervelen, ook tuft Ons Kampertje door bossen en snort te vrede. Dat kunnen we niet zeggen van Boda, in Elgin heb ik Valeriaan gekocht om haar wat te ontstressen, heb niet het idee dat ze erop reageert.

Onderweg stoppen we nog even bij de Lidl het brood is op en nemen nog veel meer mee 😆😁 ook nieuwe Schotse lekkernijen die we vanavond bij de koffie gaan proeven. Het bord welkom in de Highlands mis ik net maar boeien we zijn nu officieel in de HIGHLANDS. Het barst hier trouwens van de golfbanen ⛳️, en ziet ze sjouwen met die tassen en ik denk de gene die is meer te besteden hebben duwen een karretje met de golftas erop.

Wat ook opvalt is als je op de fiets bent en je komt een fietser 🚴 tegen dit is echt sporadisch jat ze je gedag zeggen met een big smile .

We zijn bijna op onze bestemming en leggen het laatste stuk af via de befaamde route MC500. Als Ons Kampertje dan zijn plek voor de nacht gevonden heeft gooien we alles open. Het is heerlijk weer. Het bedden goed naar buiten en wat spullen wassen en Boda ligt in de relaxe stand in het gras. We worden in gelicht over de 2 cruiseschepen 🚢🚢 die verder op liggen die gaan vanmiddag weg en misschien wel ook dat andere schip. Het klopt ze vertrekken alle 3 we kunnen vanuit de Ons Kampertje de schepen voorbij zien varen. DeSchotse favoriet was niet helemaal onze favoriet maar je moet ik proberen.

Het weer is vandaag echt prachtig, in de middag komt de korte broek en een jurkje te voorschijn. Lekker genieten van de ☀️.

IMG_2299IMG_2314IMG_2323IMG_2325IMG_2326IMG_2337IMG_2342IMG_2351IMG_2353

1. Bruins-Ouwinga Zsuzsika: