Smoo Caves

20 september 2024 - Talmine Bay, Verenigd Koninkrijk

20-9 September

De dag begint erg mistig en de wolken ☁️ hangen laag wij zitten aardig hoog momenteel. Eerst broodje doen dat trouwens niet te eten zo droog dus maar weer roosteren en dan lekker 🐝 honing erop. Gerard een beetje teleurgesteld de pancakes zijn op zo eerst dan maar een Lidl stop maken. Maar eerst Ons Kampertje verzorgen die heeft diesel nodig, vlakbij de pomp is ook de Lidl. Daar parkeren we Ons Kampertje en gaan de benodigde artikelen kopen. Thurso  is een leuk stadje en heeft een heel oude kerk. Het is een ruïne de Old St. Peter’s Kirk. Deze kerk is gesticht rond 1220 maar door onderzoek denken ze dat de kerk zelf al van voor 1120 is. Die is wel weer heb noem geschiedenis want als de Kerk zo oud is kan je bellen met historie vullen. Na onze wandeling starten we de motor weer van Ons Kampertje en tuffen verder over die smalle weggetjes worden we toch bij van de weg gedrukt door een dieplader met een schofel erop die behoorlijk buiten de vrachtwagen kwam, was wel even schrikken.

Onderweg komen we een schitterende uitkijk plek tegen die voor de verandering een behoorlijke parkeerplaats heeft, het is meestal 2 🚗 🚙 en dan is het plekje vol en kan Ons Kampertje er niet meer bij. Als we daar staan zegt Gerard we zijn de pancakes vergeten te kopen, ja helaas morgen weer dat brood.
Ons doel de Smoo Caves hebben we vandaag niet gered, te lang in de Lidl en gewandeld door het stadje.

Het was een zware dag  voor Gerard om te rijden we besluiten dan ook om een plek te zoeken voor Ons Kampertje. Talmine Bay daar rijden we een camping op omdat we geen zin hebben om verder te zoeken er is niet zoveel langs deze route. Het voordeel is wel een Douche water en cassette legen. Het is sanitair is wel van de prehistorie maar schoon. De douche was echt heerlijk geen timer en zelf stellen, lekker warm.

Voor dat we de koninklijke aardappeltjes gaan nuttigen doen we een strandwandeling en vinden daar een andere kadaver een aangespoeld schip. Na het eten zitten we allebei te vechten tegen de slaap 😴. Even over 21.00 liggen we erin.

IMG_2606IMG_2623IMG_2607IMG_2611IMG_2630IMG_2636IMG_2642IMG_2638IMG_2639IMG_2640