Naar Frankrijk
13 oktober 2025 - Fourneaux, Frankrijk
Vandaag vroeg op pad, we gaan naar Frankrijk en moeten door de bergen heen dus z’n kleine180km zal zeker 5 of meer uur duren. We verlaten het mooie Ivrea dat nog niet echt door de toeristen is ontdekt en rijden door het binnenland van Italië. Tuffen door mini dorpjes en langs verdwaalde huizen. Worden soms vreemd na gekeken, hier komen niet veel toeristen, we genieten ervan.
Voorbij Susa geen we weer klimmen, gaat gestaagd omhoog en Ons Kamper heeft er weer zin in na 2 dagen rust. We zien nog een auto tegen een boom hangen die iets te hard na beneden is gekomen en uit de bocht door de vangrail is gevlogen.
Hoog op de berg passeren wij de grens na Frankrijk maar klimmen nog steeds naar z’n 2500m. Als we weer gaan dalen zetten we Ons Kampertje langs de kant van de weg. Even relaxen het vroeg weer veel van Gerards zijn stuurmanskunsten. We zijn op de Mont Cenis, gelukkig is het nog te vroeg voor het ski seizoen anders is het hier wel druk. Besluiten een klein stukje te wandelen natuurlijk stijl omhoog en dat valt echt niet mee op deze hoogte. Maar mensen wat een prachtig uitzicht en een schitterend dal. We nemen wat te eten en te drinken, bewonderen nog even het uitzicht en starten dan de motor weer van Ons Kampertje voor het laatste stuk.

Onze slaapplek is vlak achter de supermarkt, naast de supermarkt zit een benzinepomp met wasmachines gelijk maar een was draaien. Het is even stoeien met de Franse pin maart het lukt. Geen keuze alleen de temp en alles duurt 30 min. Zet een wekkertje en als deze afgaat gaat ik er heen, krijg alleen met geen mogelijkheid de machine open. Ik roep Gerard en na wat stoeien is de machine open, maar helaas de machine heeft niks gegaan. Gerard start de machine nog 1x, we blijven erbij en zien dat de machine niks doet maar moeten wel wachten tot de 30 min. om zijn. Weer het zelfde probleem met de deur, na veel pijn en moeite open blijkt de was deze X wel nat te zijn. Ben ik mooi klaar mee zit ik met zeiknatte vieze was en €10.00 armer. Na wat Googlen blijkt in het dorp nog geen km ver een wasserette te zitten. Gaan met Ons Kampertje er heen want doe natte was is niet te dragen. Zetten Ons Kampertje precies voor de deur draaien een was doen alles in de droger en in de tussen tijd halen we wat lekker bij een banket voor bij de thee. Deze was was niet goedkoop door al dat gedoe met machines die het niet doen heeft ons €20,50 gekost. Als alles klaar is rijden we terug naar onze slaapplek.
Ben en Karin:14 oktober 2025O, dat probleem hadden wij ook maar 30 minuten droger op de heetste stand en nog was het nat, 3 dagen bezig geweest om die zooi droog te krijgen
Ilse:14 oktober 2025Wij hadden dan de mazel dat er een wasserette in het stad je was want het was alleen maar nat