Ojendorfersee
26 augustus 2026 - Hamburg, Duitsland
26 september
Besloten om alvast de eerste kilometers te rijden en Ons Kampertje is er klaar voor, tot haar nek vol met diesel, LPG, banden opspanning en een klein beetje water en de kilometstand is 182236. Rond 20.15 komen we aan op onze eerste overnachtingsplek Ojendorfersee. De reis is voorspoedig verlopen ondanks een omweg van 50 km extra 😀. Er was veel stap door wegwerkzaamheden en ongelukken. Onze routeging via A31-A28-A1 het is best rustig op de weg en weinig 🚚🚛🚚🚛we hebben er zin in. Gerard schroeft het volume van de radio op als ACDC met Thunder Struck 🎸 voorbij komt en ik Headbeng met op de maat van de muziek.
We rijden gemiddeld 95 km per uur maar die idioten Duitsers zoeven ons voorbij met 150km per uur of meer, Ons Kampertje schuld er elke keer van. Het is tijd voor een plaspauze en om even de benen te strekken. Na een 15 min gaan we weer verder een ZZ Top 🎸 komt voorbij met het prachtige nummer La Grange, radio gaat weer op standje hard. Aan de andere kant van de weg is een ongeluk gebeurd, wij zien het begin van de file en deze staat echt muur vast. Mensen staan buiten hun auto’s met elkaar te praten en ik denk dat ze tegen elkaar zeggen wat is er gebeurd 🤔 en wat duurt dit lang, deze file is meer dan 15 km lang. Ik denk dan ongeluk gebeurd volgens onze MP Jette is dit de schuld van de boeren (eikel).🚜🚜
We komen ook door een tunnel de Emstunnel deze is gelukkig niet zolang 950 meter, tunnels is niet mijn ding. Hier is de omgeving wat minder, heelveel zonnepanelenparken zo zonden van die mooie weilanden. Dan zie ik liever de windmolens kan je het groen tenminste nog zien. Molens zijn er trouwens al heel lang daar werd heel lang geleden van alles in gemalen met wind of waterkracht, toen waren ze pas groen bezich
Ojendorfersee is een behoorlijk meer met een mooi park er omheen. Ik dacht we lopen even rond het meer, toch maar vanaf gezien het meer is groter dan ik dacht. We doen een wandeling door het park en Gerard ziet daar een eettentje en wil een curryworst. Nu ben ik daar niet z’n liefhebber van na een vieze curryworst maar Gerard is niet meer te houden Curryworst met patat. Ik heb toch geproefd van de curryworst en moet zeggen hij was lekker, misschien waag ik het de volgende keer. Het is een mooi park en aan prullenbakken 🗑️ geen gebrek je breekt je nek er over, ze zijn mooi rood. Er ligt ook nergens afval Heel anders dan in Nederland daar mogen ze niet opvallen en zeker niet te veel, mis staat in het landschap. Ondanks het late tijdstip zijn er nog mensen aan het bbq er is zelf een speciale bak om je gloeiende kolen in te dumpen, met mooi weer is het hier kneitertjes druk en ook in de winter mooi schaatsen en sleetje rijden.

Een mooie vakantie gewenst en groetjes van Henk en mij.