Roundabouts
11 september 2024 - Stirling, Verenigd Koninkrijk
10 September
Ondanks dat we gisteren er vroeg in lagen ze we vanochtend niet echt vooruit te branden. Er zijn een paar dingen die we moeten doen. Ten eerste die cassette leeg zien te krijgen en water, we gaan opzoek en vragen het bij de pomp waar we getankt hebben maar nee dat was niet-bedoeld bedoeling. Het meisje stuurt ons naar de camping 600 yard verder op. O nee je moet wil lid zijn van hun club anders kan je hier niet terecht, zij sturen ons naar de volgende camping bijna om de hoek The Green Frock. Daar is alles dicht en Gerard loopt een rondje om te kijken of we daar soms kunnen legen. Ja er is daar een stort plek, Gerard pakt de cassette en gaat op weg en uit het niets duikt er een man op. Wat ben je van plan . Nee je kan hier niet je cassette legen ook niet als je ervoor betaald. Alleen mensen die op de camping staan mogen lozen want hij heeft een septietank. We worden weer weg gestuurd. Nu zal je wel begrijpen dat als je 3 dagen zelfvoorzienend staat dat die wc cassette een dingetje word.
De keuze valt dan ook maar op een camping want je moet toch wat. Op de binnenwegen kom je niet echt een grote pomp tegen waar je wat kwijt zo kunnen.
We bezoeken Midhope Castle beter bekend als Lallybroch voor de Outlander Fans. Het is een zo genaamd Tower house stijl kasteel en werd voor het eerst bewoond in 1478 de laatste bewoners waren in 1710, pas in de 17eeuw werd de boogpoort gebouwd ter bescherming van de binnenplaats.
De weg er heen was weer een hele uitdagen. Over weggetjes omringd door muurtjes met na genoeg geen uitwijk mogelijk heden en dan kom je een vrachtwagen. Echt Gerard verdiend veel schouderklopjes, ik doe het hem zeker niet na. Ik zit met mijn hart in mijn keel want alles komt met een rot vaart op mij af en roep de hele tijd spiegel spiegel spiegel, 🫣 durf daar mijn vingers niet tussen te steken het is vaak millimeter werk en die lui verblikken of verblozen niet ze sjezen gewoon verder.
Midhope Castle - Lallybroch bewonderd en net als Claire op het trappertje zitten wachten maar geen Jamie 😂. Hier vandaan richting Stirling alleen hebben we geen bereik dus als we weg rijden geen idee welke kant we op moeten onze Navi Dame is in staking. We gokken links af over dat leuke weggetje waar je niks wel tegen komen. Na een minuut of 10 over dat weggetje te hebben gereden dacht onze Navi Dame staken heeft geen zin en ze deed het weer. Wij blij we weten nu welke kant we op moeten.
Het is camping Witches Craig geworden erg mooie locatie. We kunnen lozen, cassette legen, douchen accu’s opladen en de was doen. Je waait hier uit je hempie en daardoor is het behoorlijk fris. Met de winddichte jas en pet op gaan we de buurt verkennen en een kleine klim proberen iets met Gerard en voet. Gerard geeft op een gegeven moment aan dat hij last krijgt en niet verder wil. Ik ga nog een stukje verder om van uitzicht te genieten en ga dan terug. Gerard licht heerlijk in het ☀️☀️ the en heeft de jas uit hetzij hier boven gewoon warm en bijna geen wind. We doe alle drie een tukkie. Als de ☀️ even achter een ⛅️ is word het fris, ben ook gelijk weer wakker stoot Gerard aan en kom we gaan naar beneden het word fris.
Allebei lekker gedoucht al kan Gerard over het deurtje kijken 😂 ook hier houden ze geen rekening met lange mensen. Ik ben de was gaan doen en Gerard heeft Ons Kampertje gepoetst.
Vanavond hebben we het kacheltje aan gehad het is behoorlijk fris. De om cirkelde camper dat zijn wij.
Michel:11 september 2024Fijn dat je uiteindelijk na veel vijfen en zessen alles kwijt kan op tijd😃. Jemerkt dat het hier met het weer ook om slaat. Op de camping is ruimte zat en dat is ook wel lekker.
Annekr:11 september 2024Nou..nou..dat was even peentjes zweten met die cassette..maar uiteindelijk toch goed gekomen. En dooooorrrrr....😍