Het Boerenijsje
4 september 2024 - Loenhout, België
4 September
Het was nog even spannend of we konden vertrekken. Gerard moest nog naar de chirurg met zijn voet, ook al is het nog niet zo als het moet wezen kreeg hij toch groen licht en een speciale app voor als er toch problemen voor doen.
Ons Kampertje is al helemaal bepakt en bezakt en zoals het hoor als echte Hollanders hebben we enkele producten in meervoud meegenomen.Om de Ferry morgen niet te missen zijn we vandaag rond 17.15 vertrokken richting België.
Ferry België we gingen toch naar Spanje/Portugal ? De plannen zijn veranderd, het is veel te warm daar. Nog even met de gedachte gespeeld om naar mijn zus en Ben te trekken in Polen en dan samen verder te gaan, maar ook daar is het voor mij te warm. Sinds een paar jaar ga ik echt niet goed als het zo warm is, lichamelijk trek ik het niet. Dit heeft voor Gerard ook gevolgen mijn handen zetten zo uit dat ik het stuur niet goed vast kan houden en dan moet hij alles rijden. Maar ook zijn voet heeft last van de warmte, deze is nog steeds aan de dikke kant en met die warmte zet zijn voet alleen maar meer uit.
Keuze stres, ik stelde Noorwegen voor maar de weersverwachtingen daar zijn niet zo best. Schotland dan die staat ook nog op ons lijstje en als het goed is is het weer daar iets beter. Regenkleding en schoenhoezen mee. We gaan ervoor !
Eerst nog even gas tanken in Gramsbergen want we denken de kachel en de douche wel nodig te hebben, dus nu 2 volle gasflessen. Het is warm 😥 in Ons Kampertje en Gerard doet de airco aan en dan zegt Ils sjaal, geen sjaal hoe kan dit nu deze lag echt in Ons Kampertje. Niet dus. Maar van uit Gramsbergen richting België kom je gelukkig langs Hardenberg, via de achterdeur omdat je daar verderop makkelijker keren is.Haalt Gerard mijn sjaal en ik weer blij, anders dikke keelpijn 🤧 van de airco. Nu gaan we echt op weg en met mij achter het stuur tuf ik rustig naar België.
Het is niet druk onderweg dus we rijden gestaagd door, geen file of wat voor ongein dan ook. Alleen af en toe een chauffeur die vind dat de weg van hem alleen is en dat ik niet snel genoeg naar rechts gaat en daar kunnen ze soms wel gelijk in hebben 😁.
Daar hebben we een mooie CP gevonden, het is een melkveehouderij en is echt ontzetten groot. Je kan rondleidingen en uitleg over het hele bedrijf krijgen maar daar hebben we niet echt tijd voor. Wel doen we een bakkie en Gerard wil eigen gemaakte ijs. Hier kunnen ze in Nederland wel wat van leren, 3 bolletje maar hier zijn de bolletjes zo groot dat het 6 bolletje uit Nederland zijn en rekenen kunnen ook niet. 2 cappuccino en 3 bolletjes ijs €6.00.
De Ferry ⛴ gaat morgen om 14.30 en we gaan terug in de tijd dus de overtocht duurt maar 30 min.
Gerard ligt al in zijn mandje 😴, Boda trouwens ook en ik geniet nog even van een lekker glaasje Port
De foto’s volgen nog kan deze nu niet uploaden.

Heerlijk dat jullie er toch nog even uit kunnen! Voor Gerard beterschap en niet te veel doen en voor beide geniet want het is erg mooi in Schotland!
Lieve groetjes van ons allemaal
Henk Anneke Chantal Thijs & Lars
Hier lekker op de camping met de Fox, al als EHBO auto ingezet gisteren en vandaag windvanger zodat we konden BBQen. Laat vooral moeders rijden en pap goed kijken en coachen dan lees ik morgen hoe de overtocht is gegaan. Liefs