Chirk Aquaduct

6 oktober 2024 - Caernarfon, Verenigd Koninkrijk

6 Oktober,

Gisteravond was ik aan het kijken of er nog wat leuks in de buurt is waar we de volgende dag na toe konden, ik vond het Chirk Aquaduct.

Na een luie ochtend en heerlijk gedoucht  🚿 na het ontbijt eieren 🍳 met bacon 🥓 en de alle daagse dingen staart Gerard de motor van Ons Kampertje en naar het aquaduct. Het is maar 15 km van de plek waar we overnacht hebben. Het weer is een beetje druilerig, het regend lichtjes.

Omdat we niet weten of we Ons Kampertje bij het aquaduct kunnen parkeren op die smalle weggetjes en we langs een eetgelegenheid komen met genoeg parkeerruimte zetten we Ons Kampertje daar neer en lopen de laatste 2 km. Gelukkig is het nu droog.

Het Chirk Aquaduct, is een bijzonder aquaduct. Is gebouwd en 1801 en 220 m lang en 27 m hoog. Helaas word negers vermeld hoe breed het Aquaduct is. De Narrowboats die speciaal gemaakt zijn voor de smalle kanalen in Uk. De narrowboat is gemiddeld 2.08 m breed en 22 m lang. Als de boten door het Aquaduct varen hebben aan beide kant ongeveer 15 cm ruimte.

De bogen die je op de achtergrond van de foto ziet zijn van het treinviaduct 🚂. Deze is later gebouwd in 1848 en is 9 meter hoger dan het Aquaduct.

Helaas is dit aquaduct een favoriet suïcide plek bij de plaatselijke bevolking.

Vandaag hebben we ook de eerste tunnels gehad in de UK, Heel Schotland door gekruist maar niet een tunnel. Nu van Erbistock naar Bontnewydd door 3 tunnels.

Weer een mooi plekje gevonden direct aan de zee en het lijkt erop dat dit onze 4de nacht word zonder mede camperaars.

Het weer lichte regen vanochtend de middag droog en tegen 16.00 weer regen maar nu 20.50 droog en handen een zonsondergang tussen de wolken..

IMG_33713A988B20-0D12-4037-8D2B-0B52DDDDDFE9-84869-00001B6784B80DDAIMG_3389

IMG_3376IMG_3401

1. Michel:
    8 oktober 2024
    Die Narrowboats zijn toch boeten die je kan huren,wel erg smal allemaal.