Luie dag

7 oktober 2024 - Caernarfon, Verenigd Koninkrijk

7 Oktober

luie dag dat zeker want we waren niet echt vroeg vanochtend is ook niet nodig we blijven vandaag ook hier. Gerard ging gisteravond rond 11.00 naar bed ik bleef nog even zitten kreeg namelijk via de Aurorwatch app melding van Noordenlicht mogelijkheden. De eerste en 2de meldingen  waren oranje dan is er een kleine kans dat het het noordenlicht kan zien. Ik dacht rond 00.30 in blijf nog even zitten, maar er gebeurde niks. Rons 1.30 vond ik het mooi ik ga naar bed ga mijn tandenpoetsen en toen pingping melding en deze was rood. Jas aan en naar buiten ik heb een uur lang buiten staan koubekken in de wind, durfde niet echt ver van Ons Kampertje weg te gaan. Ik,hoorde de zee wel maar kon niet zien hoever de zee van Ons Kampertje vandaan was. Overdag bleek het enkelingen 2 meter te zijn met hoog tij. Ik heb heb mazzel gehad het was wel niet  zo spectaculair als in het hoge noorden maar ik heb het Noordenlicht gezien. Helaas niet gelukt om er een goede foto van te maken want deze dom kop heeft de camera’s 📷 vergeten?

Was dus aardig laat toen ik helemaal verkleumd mijn bed inkroop en wat was ik blij met Boda, zij heeft de ijsklompen die mijn 🦶 🦶 waren heerlijk opgewarmd.

Aangezien ons brood 🍞 op is besluiten we rond 15.00 naar het dorp Caernarfon te wandelen is een klein 4 km. Het lopen langs de weg is niet zo ook al is het hier niet druk je moet wel aan de kant als er een auto komt, het is een smalle weg. Het bordje met een wandelaar trekt mijn aandacht en kijk even via Strava hoe dat pad loopt. Met een kleine omweg kunnen we naar het dorp. We gaan door het draaihek en lopen over een landweg, het voelt iedere keer weer raar als je door iemands tuin loopt. Het volgende draai hek brengt ons op een golfbaan🏌🏼het wandel pad loopt dwars door de golfbaan🏌🏼‍♀️. Hier en daar staan borden met waarschuwingen Let op golfballen. We nemen een drankje in het clubhuis van de golfbaan🏌🏼.
We maken een praatje met de jongeman achter de toonbank en hij verteld dat waar we nu zijn het meest Wales stuk is van Wales. Wales is hun moerstaal en daarna Engels. Ze krijgen les in het Wales er word alleen Engels gepraat als er iemand is die geen Wales kent. We hebben het gehoord dat Wales er valt geen touw aan vast te knopen 😂

Caernarfon doen een rond je dorp het dorp en het heeft een mooi kasteel 🏰🍥 en wat mooi oude gebouwen. We kopen brood en eieren want Gerard heeft een pancakes verslaving, hij wil vanavond pannenkoeken 🥞 eten.

We wandelen terug naar Ons Kampertje en het is al 18.00 geweest als we weer voor de deur staan. Gerard maakt beslag en gaat bakken ik ga kijken naar de mooie zonsondergang.

Het weer van nacht heeft het behoorlijk geregend, dit was na mijn nachtelijke activiteiten. We hadden prachtig weer vandaag rond 16gr. Morgen gaan we weer op pad.

IMG_3424;BA68D613-6C6C-4A10-B62E-C5DCE76D20CF-1385-00001CD5FE11677FIMG_3431IMG_3466IMG_3463IMG_3501IMG_3504

1. Michel:
    8 oktober 2024
    Dat zijn weer mooie belevenissen met dito foto.👌