Blackforestline Suspension Bridge
2 oktober 2025 - Legau, Duitsland
We gaan er vroeg uit voor onze doen om niet te laat bij de brug te komen. Het is fris 3 gr. dus maar in beweging blijven. Na het ontbijt starten we de motor van Ons Kampertje en gaat ze snorrend aan de klim 13% naar boven beginnen.
Boda gaat dit niet leuk vinden, veel haarspeldbochten. Ik heb het touw en de bevestig wat in de gordel gaat ingekort en het touw eraf. Dit was nog van Booh en zij had deze lengte nodig anders kon ze niet gaan liggen. Boda is een stress kip die gaat nooit liggen dan kan het ook alleen met de gordel bevestiging.
Bij de brug is er nog genoeg ruimte om Ons Kampertje te parkeren max 2 uur met parkeerschijf. Waar is de parkeerschijf, niet te vinden. Gerard schrijft een briefje en ik loop naar de kassa/informatie en vraagt in mijn slechtste Duits of ze soms ook parkeerschijven verkopen en ja hoor voor €1.00 zijn wij uit de brand geholpen.
Boda blijft in Ons Kampertje en wij gaan de brug op. In sept 2022 zijn ze begonnen met de bouw en heeft 9mnd. geduurd. De brug is 350 lang en hangt 120m boven de grond je hebt dus een schitterend uitzicht en je kan de waterval goed bekijken. De brug hangt aan 2 kabels en onder 1 windkabel zodat de beug ook veilig is als het wat harder waait. Alleen houd dit in dat de brug behoorlijk beweegt en ik er misselijk op werd, deze brug is niet verankerd met kabels in de grond. We hebben de hike terug genomen naar de parkeerplaats.
Nog even wat drinken en eten voordat we verder gaan. Maar dan mist Gerard zijn bril ook deze is niet te vinden. Gerard gaat naar het info centrum omdat we daar nog wat hebben gekocht maar daar is de bril ook niet. Hij laat zijn gegevens achter en wil gaan rijden. Dus de berg af na 30 min gaat de telefoon, het info centrum zijn bril is gevonden. Dat word dus terug rijden maar is een plek vinden om te keren en dan de berg weer op en weer naar beneden. Al met al zijn we een dik uur verder en geen meter opgeschoten dan kunnen we ook nog wel even wat brood en zo kopen. Voor Boda ook een nieuwe mat gekocht dat ze misschien iets meer grip heeft
Vandaag geen autobaan we klimmen en dalen en ik kijk de diepte in, we kunnen weer de alpenweide zijn met koeien er in. Onze Navi Dame stuurt ons door mooi dorpjes maar ze is wat van slag door het heen en weer gereis naar de brug. Ze stuurt ons een weg in en dan staan we voor een viaduct waar we echt niet onder door kunnen.2 meter 10 hoog Dus keren ik hou het verkeer tegen en begeleid Gerard met het keren en bedankt de menen voor het wachten. De Navi Dame zal wel gedacht hebben jullie mij gek maken om 3 x die berg af te tuffen ik zal jullie wel krijgen. Dit krijg je als je met Google rijd, Gerard wil een peperdure navigatiesysteem in Ons Kampertje zodat we alles zo als hoogte, breedte en nog meer in kunnen vullen word het niet gebruikt. Toch komen we weer heel huis bij onze volgende slaapplek en we staan alleen bij een boer met een douche. Is ook het eerste wat we zijn gaan doen na dat we Ons Kampertje op de blokken had.
Ben en Karin:2 oktober 2025Haha, wij stonden vandaag ook voor een poort waar we niet door heen konden, en wij hebben een navi voor vrachtauto’s maar die gebruiken we nooit, dan zit je alleen op de snelweg of je moet ze bijde tegelijk gebruiken maar dat is zo verwarrend